RumeneStrani.si poslovni imeniki - 29 let tradicije
|
|
RumeneStrani.si poslovni imeniki - 29 let tradicije
RumeneStrani.si poslovni imeniki - 29 let tradicije
|
|
RumeneStrani.si poslovni imeniki - 29 let tradicije
KDO? (najdi pravno osebo)
išči po korenu
KAJ? (najdi izdelek, storitev)
 
MUZEJ VRBOVEC , Muzej gozdarstva in lesarstva

MUZEJ VRBOVEC, Muzej gozdarstva in lesarstva

Savinjska cesta 4, 3331 Nazarje
 
Opis za MUZEJ VRBOVEC, Muzej gozdarstva in lesarstva:

MUZEJ VRBOVEC, MUZEJ GOZDARSTVA IN LESARSTVA
V zahodnem traktu gradu Vrbovec od leta 2001 domuje Muzej gozdarstva in lesarstva. V njem je na ogled dediščina, ki priča o posebnostih življenja v pretežno gozdnati Zgornji Savinjski dolini. Les je predstavljal skorajda edini vir zaslužka in s tem bistveno zaznamoval ljudi tega območja.
V muzeju za trenutek pozabimo na moderen način življenja in se vrnemo v preteklost, ko je čas še tekel počasneje. Iz uvodnega dela, kjer so predstavljene zanimivosti iz sveta dreves in gozdov, se preselimo v čas nekdanjih gozdnih in lesnih delavcev. Prikazani stari načini sečnje, spravila, razžagovanja in transporta lesa v daljne kraje nas popeljejo skozi življenje nekdanjih olcarjev, žagarjev in flosarjev. Preko gradnje poslopij, izdelovanja pohištva in prevoznih sredstev s preprostim orodjem pa spoznamo delo tesarjev, mizarjev in kolarjev.
Izdelki in storitve / ključne besede:

Muzej je odprt od 1.04. do 30.10. od torka do nedelje od 9. do 17. ure ter od 1.11. do 30.03. od 9. do 15 ure, ponedeljek in državni prazniki zaprto. Za napovedane skupine organiziramo strokovna vodstva in možnost ogleda muzeja tudi izven odpiralnega časa.